Workshops

Workshops

4 διαφορετικοί Πυρήνες

Περισσότερες από 40 θεματολογίες

 •  Πυρήνας Θεωρητικών & Κλινικών Φροντιστηρίων

Τα workshops του πυρήνα Θεωρητικών & Κλινικών Φροντιστηρίων παρέχουν μία μοναδική εμπειρία πρακτικής εξάσκησης και εμπλουτισμού γνώσεων προκλινικού και κλινικού επιπέδου. Ρεαλιστικά σενάρια και καταστάσεις με τις οποίες θα έρθετε πιθανώς αντιμέτωποι κατά τη διάρκεια της ιατρικής σας σταδιοδρομίας, σας περιμένουν να τις γνωρίσετε. Η συμμετοχή σας είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή!

 •  Πυρήνας Κλινικών Δεξιοτήτων

Ο πυρήνας των κλινικών δεξιοτήτων περιλαμβάνει μια σειρά από πρακτικά σεμινάρια που ως σκοπό τους έχουν την εκμάθηση στους συμμετέχοντες πρακτικών  δεξιοτήτων που θα τους είναι απαραίτητες κατά την άσκηση της ιατρικής ανεξαρτήτως της ειδικότητας εκλογής τους. Με προσανατολισμό καθαρά πρακτικό, οι δύο πυλώνες των σεμιναρίων αυτού του πυρήνα είναι η διδασκαλία σε μικρές ομάδες (σύμφωνα με τα 4 βήματα κατά Peyton) και η hands-on εκπαίδευση των φοιτητών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν όχι μόνο σε μια ιατρική πράξη αλλά και να εξοικειωθούν με τον ιατρικό εξοπλισμό.

Η μεγάλη ομάδα του πυρήνα κλινικών δεξιοτήτων του 28ου ΕΣΦΙΕ σας περιμένει…!

 •  Πυρήνας Διεθνών Πιστοποιήσεων

Τα συγκεκριμένα workshops – αρκετά εμπλουτισμένα στο 28ο ΕΣΦΙΕ –  αποτελούν συνεργασία της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. με Πανελλήνιους, Πανευρωπαϊκούς και Αμερικανικούς φορείς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να καλλιεργήσουν χρήσιμες πρακτικές δεξιότητες υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. Με την επιτυχή παρακολούθηση των workshops θα χορηγείται στους συμμετέχοντες η αντίστοιχη πιστοποίηση από τους υπεύθυνους φορείς.

 •  Πυρήνας Soft Skills με έμφαση στην Κοινωνική Προέκταση και Προσέγγιση

Με χαρά σας καλωσορίζουμε στον νεοσύστατο πυρήνα των Workshops “Soft Skills and Social Emergencies”. Μέσω μιας σειράς πρωτοποριακών και διαδραστικών Workshops οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν στη διαχείριση ιδιαίτερων ομάδων ασθενών, να εκτεθούν σε περιστατικά της καθημερινότητας του γιατρού που απαιτούν κοινωνική ευαισθητοποίηση  και να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους σε παραπάνω από ένα επίπεδα της ζωής και της καριέρας τους. Σας προσκαλούμε σε ένα ολοκαίνουριο κομμάτι του 28ου ΕΣΦΙΕ που αποτελεί προβολή μιας σύγχρονης αναθεώρησης ολόκληρης της Ιατρικής!

Ένα μήνα σχεδόν πριν την πολυπόθητη συνάντησή μας στην Αθήνα έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε τα περίπου 40 διαφορετικά Workshops του φετινού μας συνεδρίου. Φέτος, επικεντρωθήκαμε στην προσφορά workshops που να καλύπτουν βασικές κλινικές δεξιότητεςνα προβάλλουν το διεπιστημονικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της ιατρικής και να μας δώσουν ερεθίσματα από ειδικότητες και κλινικές καταστάσεις με τις οποίες δεν ερχόμαστε σε επαρκή επαφή καθ’ όλη τη διάρκεια της προπτυχιακής φοίτησής μας.
Στο πλαίσιο αυτό διατηρήσαμε τον πυρήνα των κλινικών δεξιοτήτων στοχεύοντας το σύνολο αυτό να αποτελείται από hands-on σεμινάρια βασισμένα στην εκπαίδευση με τα 4 βήματα του Peyton και επεκτείναμε τον πυρήνα των Διεθνών Πιστοποιήσεων. Επιπλέον, στον πυρήνα των κλινικών και εργαστηριακών φροντιστηρίων προσθέσαμε και hands-on κομμάτι σε κάποια σεμινάρια που άπτονται του εργαστηριακού τομέα και τέλος φέτος συστήνουμε έναν ολόκληρο πυρήνα που επικεντρώνεται στα Soft Skills και την Κοινωνική πλευρά του ιατρικού λειτουργήματος.
Τα Workshops θα τρέξουν καθ’όλες τις μέρες του συνεδρίου σε χώρους της Ιατρικής Σχολής και χώρους πανεπιστημιακών κλινικών εκτός σχολής και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ως ομάδα τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο, τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Ανατομίας “Ανατομείο”, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Τρουπή, τον Διευθυντή του Α’ Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής, Καθηγητή κ. Νικόλαο Καβαντζά, τον Διευθυντή της Α’ Δερματολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, Καθηγητή κ. Αλέξανδρο Στρατηγό, τον Διοικητή του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός” – Πολυκλινική, κ. Αναστάσιο Γρηγορόπουλο και τον Διοικητή του ΓΝΑ “Λαικόν”, κ. Θεοφάνη Ροΐδη για την παραχώρηση των χώρων.
Την Κυριακή θα χρησιμοποιηθεί το αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας για την παραχώρηση του οποίου ευχαριστούμε τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, καθώς και το Αμφιθέατρο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, για το οποίο ευχαριστούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς και τον Διευθυντή της Α’ ΩΡΛ Κλινικής, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Μπίμπα για την ευγενική μεσολάβησή του.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ, Καθηγήτρια κα Ελπίδα Πάβη για την παραχώρηση αίθουσας της σχολής για τα workshops του συνεδρίου μας το Σάββατο 14/05.
Οι αιτήσεις για τους πυρήνες “Κλινικών & Θεωρητικών Φροντιστηρίων” & “Soft Skills με έμφαση στην κοινωνική προέκταση & προσέγγιση” έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και το τέλος Απριλίου.
Οι αιτήσεις για τον πυρήνα των κλινικών δεξιοτήτων θα ανοίξουν στο 2ο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι αιτήσεις είναι χωρισμένες ανά πυρήνα με εξαίρεση των πυρήνα των Διεθνών πιστοποιήσεων για τον οποίο οι αιτήσεις ανοίγουν ανά πιστοποίηση και για ορισμένες έχει ήδη ολοκληρωθεί και η διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων.
Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το Αναλυτικό Προκαταρκτικό Πρόγραμμα για τη διαθεσιμότητά σας καθ’ όλη τη διάρκεια των workshops στα οποία δηλώνετε συμμετοχή. Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για όσα workshops επιθυμείτε.
Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν περίπου μία εβδομάδα πριν το συνέδριο για την επιλογή τους.

*** Προσοχή: Για τα workshops “Σχεδιασμός γενετικής τροποποίησης με το σύστημα CRISPR-Cas9 στην πλατφόρμα Benching” & “Η γονιδιακή θεραπεία στον ορίζοντα” θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους τα laptop τους και να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Recent Posts

  Recent Comments

  Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
  Latest Events
  Ads
  Event Search

  You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

  Latest Posts