Συνεδριακός χώρος

Crown Plaza Athens City Center
Μιχαλακοπούλου 50
Προσβασιμότητα:

Με το λεωφορείο


Γραμμές: 815, 622, 608, 235, 220, στάση ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ή 550, Α5, Ε14, Χ14, Χ95, στάση ΙΛΙΣΙΑ 

Με το μετρό


Στάση Μέγαρο Μουσικής (μπλε γραμμή)

Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5* σε προνομιακή θέση, με ένα μεγάλο τμήμα του πρόσφατα ανακαινισμένο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο. Διαθέτει 12 συνεδριακές αίθουσες υψηλών προδιαγραφών και ποικίλων χωρητικοτήτων, οι οποίες δύνανται να συγχωνεύονται ή/και να διαχωρίζονται, προσαρμοζόμενες κάθε στιγμή με το βέλτιστο τρόπο στις απαιτήσεις των συνέδρων και επιτυγχάνοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την παρακολούθηση και την ενεργό συμμετοχή τους. Το Bar και το εστιατόριο που υπάρχουν βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη με το λόμπι του ξενοδοχείου και διαθέτουν ικανό αριθμό τραπεζιών και καθισμάτων, καθώς και έμπειρο προσωπικό, που μπορεί να εξυπηρετήσει τους ενδιαφερόμενους συνέδρους ανά πάσα στιγμή βάσει τιμοκαταλόγου.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται πλησίον της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και ανάμεσα στα περισσότερα υπαγόμενα τριτοβάθμια νοσοκομεία, ενώ παράλληλα προσφέρει εύκολη πρόσβαση -τόσο οδικώς όσο και με τη χρήση ΜΜΜ- προσδίδοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις δια ζώσης δραστηριότητες του συνεδρίου. 

(Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στην οδό Μιχαλακοπούλου, μόλις 700 m από τον Σταθμό Μετρό “Μέγαρο Μουσικής”  (~9 min περπάτημα) και 1,5 km από την Ιατρική Σχολή Αθηνών (20 min περπάτημα, 3 min οδικώς), βρίσκεται στρατηγικά στο κέντρο της Αθήνας, στο προάστιο των Ιλισίων & απέχει 25 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Συντάγματος. )

Η στρατηγική του θέση, σε συνδυασμό με την άρτια υλικοτεχνική του υποδομή δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια δυναμική επιστροφή στη δια ζώσης πραγματικότητα που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας και θα μας επιτρέψει να συνδιαλεχθούμε, να γνωριστούμε, να  αλληλεπιδράσουμε και να συνθέσουμε μια συνολικά υπέροχη και αξέχαστη εμπειρία.

Από το κέντρο της Αθήνας

 • Αστικό Λεωφορείο/Τρόλλεϋ

Το Crowne Plaza Athens City Centre βρίσκεται 20 μέτρα από τη στάση ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ από την οποία διέρχονται τα λεωφορεία 815, 622, 608, 235, 220. Επίσης βρίσκεται 600 μέτρα από τη στάση ΙΛΙΣΙΑ από την οποία διέρχονται τα λεωφορεία 550, Α5, Ε14, Χ14, Χ95. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε 10-20 λεπτά και εκτελούν δημοφιλείς διαδρομές που εξυπηρετούν σημαντικά τους κατοίκους των εγγύς και απομακρυσμένων περιοχών.

 • Μετρό

Το Crowne Plaza Athens City Centre βρίσκεται 700 μέτρα από τον σταθμό Μέγαρο Μουσικής (μπλε γραμμή) παρέχοντας μία εύκολα προσβάσιμη ταχεία, διαρκή και δίοδο από και προς το συνέδριο, αλλά και για την πρόσβαση σε επικουρικούς χώρους του συνεδρίου, όπως π.χ. το ΓΝΑ “Ευαγγελισμός”.

 • Αυτοκίνητο & Ταξί

Το Crowne Plaza Athens City Centre βρίσκεται 3,7 km από το κέντρο της Αθήνας και 2,5 km από την Πλατεία Συντάγματος, απόσταση που ισοδυναμεί περίπου σε 9 και 6 λεπτά αντίστοιχα με μεταφορικό μέσο. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο γίνεται μέσω της οδού Σταδίου και της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Υπάρχουν 4 πιάτσες ταξί γύρω από την Πλατεία Συντάγματος καθώς και έξω από τους σταθμούς μετρό Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμού και από τα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Λαϊκό. To κόστος της διαδρομής από όλα τα παραπάνω σημεία προς το χώρο του Συνεδρίου δεν ξεπερνάει την ελάχιστη χρέωση των 3,5€.

Από τα υπόλοιπα Παραρτήματα

 

 • Οδικώς

Η πρόσβαση από τα Παραρτήματα Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης και Λάρισας μπορεί να γίνει οδικώς μέσω του Αυτοκινητοδρόμου Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι. Η πρόσβαση από το Παράρτημα Ιωαννίνων και Πατρών μπορεί να γίνει οδικώς μέσω της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών (Ολυμπίας Οδού).

 • Αεροπορικώς

Η πρόσβαση από τα Παραρτήματα Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κρήτης και Λάρισας μπορεί να γίνει με πτήση από τους έκαστους τοπικούς αερολιμένες προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροδρόμιο απέχει 29 km από τον χώρο του συνεδρίου, απόσταση που αντιστοιχεί σε 33 λεπτά οδήγησης.

 • Ακτοπλοϊκώς

Η πρόσβαση από το Παράρτημα Κρήτης μπορεί να γίνει με πλοίο μέσω του Λιμανιού του Πειραιά. Το Λιμάνι του Πειραιά απέχει 16 km από τον χώρο του συνεδρίου, απόσταση που αντιστοιχεί σε 28 λεπτά οδήγησης.

 

Γενική Περιγραφή Χώρων

Στα πλαίσια του 28ου ΕΣΦΙΕ και 16ου Διεθνούς Forum είναι πιθανόν να κριθεί από την οργανωτική επιτροπή απαραίτητη η χρήση επικουρικών χώρων για την πραγματοποίηση των workshops και παράλληλων sessions, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους φοιτητές να εξασκηθούν σε πρακτικές δεξιότητες της κλινικής πράξης. Οι προτεινόμενοι επικουρικοί χώροι είναι:

3.1.1 Κτίριο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Το Παράρτημα Αθηνών διατηρεί εδώ και πολλά συναπτά έτη άριστη συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε.). Κάθε χρόνο η ΕΚΕ διοργανώνει πληθώρα Σεμιναρίων Βασικής Υποστήριξης Ζωής (B.L.S.), τα οποία απευθύνονται προς το γενικό πληθυσμό και είναι πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (E.R.C.). Μάλιστα κάποια από τα Σεμινάρια αυτά απευθύνονται αποκλειστικά προς τα μέλη της ΕΕΦΙΕ, ενώ σημαντικός αριθμός εκπαιδευτών είναι φοιτητές Ιατρικής, μέλη του Παραρτήματος Αθηνών. Η ΕΚΕ είχε διοργανώσει Σεμινάρια και στα πλαίσια του 24ου ΕΣΦΙΕ για τους συμμετέχοντες του συνεδρίου. Σημαντικό δε πλεονέκτημα είναι η θέση της, καθώς βρίσκεται 70 μέτρα από το χώρο του Συνεδρίου!

3.1.2 Εργαστήριο “Ανατομείον” – Ιατρική Σχολή Αθηνών

Πρόκειται για έναν χώρο που έχει στεγάσει επί σειρά ετών τα Σεμινάρια Συρραφής Τραύματος που διοργανώνονται από το Παράρτημα Αθηνών και με τον οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία. Βρίσκεται εντός του campus της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και απεχει 1,7 km από το χώρο του Συνεδρίου.

3.1.3 Κέντρο Κλινικής Προσομοίωσης Υψηλής Πιστότητας, Εργαστήριο Φυσιολογίας “Φυσιολογείον”, ΕΚΠΑ

Πρόκειται για το 1ο Κέντρο του είδους του στην Ελλάδα, το οποίο διαθέτει ηλεκτρονικά μανεκέν (ειδικά προπλάσματα) υψηλής κλινικής προσομοίωσης και βάσει ρεαλιστικών σεναρίων δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα εκτέλεσης κλινικών πράξεων σε ένα καλά ελεγχόμενο κλινικό περιβάλλον. Καθώς το κέντρο αυτό μετράει μονάχα μερικούς μήνες ύπαρξης και δεδομένης της Πανδημίας Covid-19, το Παράρτημα Αθηνών δεν είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κάποια σχετική με αυτό δράση. Εντούτοις, σε προηγούμενες επικοινωνίες κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 το Εργαστήριο Φυσιολογίας είχε εκφράσει θετική διάθεση και είχε ενθαρρύνει τη συνεργασία με το Παράρτημα Αθηνών, κάτι το οποίο δημιουργεί ελπιδοφόρες προσδοκίες. Βρίσκεται εντός του campus της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και απέχει 1,7 km από το χώρο του Συνεδρίου.

3.1.4 Δώμα Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμού

Πρόκειται για μια αίθουσα χωρητικότητας άνω των 180 ατόμων σε θεατρική διάταξη, που βρίσκεται στον 11ο όροφο του Γ.Ν.Α. “Ευαγγελισμός” και απέχει 1,1 km από το χώρο του Συνεδρίου. Χωρίζεται σε δύο επιμέρους χώρους ίδιας χωρητικότητας, που διαθέτουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τη διεξαγωγή hands-on workshops, όπως πχ. συρραφή θλαστικού τραύματος. Το Παράρτημα Αθηνών έχει συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο χώρο στα πλαίσια του 24ου ΕΣΦΙΕ καθώς και λοιπών δράσεων του Παραρτήματος, με εξαιρετικά αποτελέσματα. 

3.1.5 Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός»

Το Παράρτημα Αθηνών έχει συνεργαστεί με το συγκεκριμένο χώρο στα πλαίσια του 24ου ΕΣΦΙΕ για τη διενέργεια θεωρητικών Workshops στο μεγάλο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Απέχει 400 μέτρα από το χώρο του Συνεδρίου.

3.1.6 Αρεταίειο Νοσοκομείο

Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στεγάζεται το Α’ Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει τις εξής Μονάδες: Ακτινοδιαγνωστικής, Μαστογραφίας, Αξονικής Τομογραφίας, Μαγνητικής Τομογραφίας, Υπερηχοτομογραφίας, Μέτρησης Οστικής Μάζας, Ψηφιακής Επεμβατικής Αγγειογραφίας, Πυρηνικής Ιατρικής, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Μονάδα Ανακουφιστικής & Παρηγορητικής Αγωγής, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη διενέργεια πρακτικών workshops. Επίσης, το Νοσοκομείο διαθέτει το “Μαγγίνειο” Αμφιθέατρο, χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων, στο οποίο δύνανται να πραγματοποιηθούν θεωρητικά workshops.  Απέχει 500 μέτρα από το χώρο του Συνεδρίου.

3.1.7 Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο στεγάζεται η Α’ Νευρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, η οποία διαθέτει ένα κεντρικό αμφιθέατρο χωρητικότητας άνω των 60 ατόμων, στο οποίο δύνανται να πραγματοποιηθούν θεωρητικά workshops. Απέχει 450 μέτρα από το χώρο του Συνεδρίου.

3.1.8 Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στεγάζονται οι Α’ Καρδιολογική, Β’ Παθολογική, Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική και Α’ ΩΡΛ Κλινικές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, οι οποίες διαθέτουν ένα κεντρικό αμφιθέατρο χωρητικότητας άνω των 180 ατόμων, στο οποίο δύνανται να πραγματοποιηθούν θεωρητικά workshops. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των παραπάνω κλινικών θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατά ένα μέρος για τη διενέργεια πρακτικών workshops. Απέχει 1,1 km από το χώρο του Συνεδρίου.

3.1.9 Eυγενίδειο Θεραπευτήριο

Στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο στεγάζεται η Ε’ Χειρουργική Κλινική και η Γ’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, όπου διατίθεται ένα κεντρικό αμφιθέατρο στο οποίο δύνανται να πραγματοποιηθούν θεωρητικά workshops. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της παραπάνω κλινικής θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη διενέργεια πρακτικών workshops. Απέχει 350 μέτρα από τον χώρο του Συνεδρίου.

 

Recent Posts

  Recent Comments

  Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
  Latest Events
  Ads
  Event Search

  You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

  Latest Posts