ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ

Φορέας διοργάνωσης - Παράρτημα Αθηνών
_Η_Κ_Ε+¬ 1

Το Παράρτημα Αθηνών της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. διαθέτει πλούσιο ενεργητικό στην ιστορία της Εταιρείας με μαζική και ενεργό συμμετοχή στις πανελλήνιες δράσεις της. Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται συναντήσεις των μελών, όπου συζητούνται μελλοντικές εκδηλώσεις, δράσεις και διάφορα θέματα του Παραρτήματος.

Δράσεις Παραρτήματος Αθηνών

Κάθε χρόνο το Παράρτημα Αθηνών διοργανώνει πληθώρα πρακτικών σεμιναρίων που δίνουν τη δυνατότητα εξοικείωσης με χρήσιμες κλινικές δεξιότητες. Παράλληλα, πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις – ημερίδες εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, όπου αναλύονται θέματα ιατρικής επικαιρότητας που απασχολούν τους φοιτητές Ιατρικής, όπως η επιλογή ειδικότητας, βιοηθικά ζητήματα, ιατρικά διλήμματα και taboo.

163017629_736896380342494_4375946785104569859_n

Αξίζει να αναφερθούν ενδεικτικά ορισμένες δραστηριότητες – σταθμοί στην  πορεία δράσης του Παραρτήματος που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα και συνεχώς βελτιώνονται και εξελίσσονται:

Το σεμινάριο-θεσμός που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανατομίας και την υποστήριξη του Χειρουργικού Τομέα της Σχολής μας έχει στόχο την εκμάθηση βασικών τεχνικών συρραφής θλαστικού τραύματος. Κάθε χρόνο πάνω από 100 φοιτητές εκπαιδεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο νωπό υλικό, υπό την καθοδήγηση πεπειραμένων χειρουργών-εκπαιδευτών και χωρισμένοι σε μικρές ομάδες μαθαίνουν μία τεχνική που σίγουρα θα φανεί χρήσιμη σε κάθε μελλοντικό ιατρό.

Το B.LA.S.T. αποτελεί ένα σεμινάριο εκπαίδευσης στις βασικές αρχές και τεχνικές της Ενδοσκοπικής – Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Οι συμμετέχοντες φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε ειδικούς σταθμούς και δοκιμασίες προσομοίωσης. Το Course διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Ε.Χ.).

To Hide & Sick είναι ένα Σεμινάριο Προσομοίωσης Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών στο οποίο φοιτητές εξασκούνται στη διαφορική διαγνωστική και θεραπευτική κλινικών περιπτώσεων που παρουσιάζονται από φοιτητές που μιμούνται τους ασθενείς υπό την καθοδήγηση Καθηγητών της Σχολής μας. Η προσομοίωση ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς – ηθοποιού (λήψη ιστορικού, αντικειμενική εξέταση και ερμηνεία παρακλινικών εξετάσεων) δίνει στον φοιτητή μία ολοκληρωμένη όψη των προκλήσεων της καθημερινής κλινικής πράξης.

Η ομάδα αυτή αποτελεί μια πρόσφατη πρωτοβουλία του Παραρτήματος Αθηνών της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με την παθοβιολογία, την πρόληψη και τη διαχείριση του καρκίνου και μέσω αυτών η στήριξη ασθενών με καρκίνο, αλλά και των αγαπημένων τους προσώπων.

Το Beyond Science είναι μια σειρά συνεντεύξεων-Podcast με σκοπό τη συζήτηση με μια σειρά καλεσμένων εντυπωσιακών για το έργο τους, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την Ιατρική και το προσωπικό τους ταξίδι, αποτελώντας με τις ιστορίες τους έμπνευση για εμάς, ως φοιτητές Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Παραρτήματός μας, εδώ.

Facebook: https://www.facebook.com/eefie.athens

Instagram: @eefie_athens

Recent Posts

  Recent Comments

  Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
  Latest Events
  Ads
  Event Search

  You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

  Latest Posts