26η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης

26η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης

Ε.Σ.Φ.Ι.Ε. δίχως Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης δεν γίνεται!

Η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης αποτελεί έναν διαγωνισμό γνώσεων και κριτικής σκέψης, που καλύπτει όλο το φάσμα της ιατρικής επιστήμης. Φοιτητές από όλες τις Ιατρικές σχολές της Ελλάδας διαγωνίζονται απαντώντας ερωτήσεις διαβαθμιζόμενης δυσκολίας με σκοπό την ανάδειξη και την επιβράβευση της ομάδας με τις καλύτερες επιδόσεις.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σε θέματα επιλεγμένα από την Επιστημονική Επιτροπή της Ολυμπιάδας Ιατρικής Γνώσης, που απαρτίζεται από μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς πανεπιστημιακών νοσοκομείων. Οι ερωτήσεις αφορούν τόσο σε βασικές γνώσεις όσο και στην κριτική σκέψη των διαγωνιζόμενων.

Φέτος, μετά από έναν χρόνο διαδικτυακών συνεδρίων, η 26η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, το Σάββατο 14 Μαΐου (προκλινικό μέρος) και την Κυριακή 15 Μαΐου (κλινικό μέρος) στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς».

Η Ολυμπιάδα χωρίζεται σε 2 μέρη, που αποτελούν ξεχωριστούς διαγωνισμούς:

1.      Προκλινικό μέρος: Περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής θεωρητικού χαρακτήρα που βασίζονται στις βασικές βιοϊατρικές επιστήμες (πχ. Βιολογία, Βιοχημεία, Ανατομία, Μικροβιολογία κλπ.)

2.      Κλινικό μέρος: Αποτελείται από 3 γύρους:

 • 1ος γύρος: Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής θεωρητικού χαρακτήρα βασισμένες σε κλινικά σενάρια.
 • 2ος γύρος – Speed round: Προκρίνονται οι 6 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλινικού περιεχομένου αυξημένης δυσκολίας σε προκαθορισμένο χρόνο.
 • 3ος γύρος: Διαδραστικές ερωτήσεις βασισμένες σε κλινικό περιστατικό.


Γλώσσα διαγωνισμού: Ελληνικά.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο συνέδριο.

Όσοι φοιτητές βρίσκονται στα κλινικά έτη θα έχουν την επιλογή είτε του προκλινικού είτε του κλινικού διαγωνισμού (δυνατότητα συμμετοχής και στα δύο μέρη).

Η συμμετοχή μπορεί να γίνεται είτε ατομικά είτε ομαδικά. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 1-3 άτομα, ίδιου ή διαφορετικού έτους.

Οι διαγωνιζόμενοι που θα κατακτήσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες σε κάθε διαγωνισμό, θα λάβουν ξεχωριστά βραβεία. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά και η βράβευση θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης του Συνεδρίου.

Ευχόμαστε επιτυχία!

Η Οργανωτική Επιτροπή της 26ης Ολυμπιάδας Ιατρικής Γνώσης

 

Recent Posts

  Recent Comments

  Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
  Latest Events
  Ads
  Event Search

  You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

  Latest Posts