Η ΕΕΦΙΕ

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.)
Ποιοι είμαστε - Πώς δραστηριοποιούμαστε;

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί μία εταιρεία αστική, μη Κυβερνητική, μη Κερδοσκοπική, η οποία σήμερα συνίσταται σε 7 Παραρτήματα, ένα σε κάθε Ιατρικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου. 

Σκοπός της ΕΕΦΙΕ είναι η πολύπλευρη ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας, με τη διοργάνωση πλήθους ημερίδων, σεμιναρίων και workshops με ευρύ επιστημονικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, ενώ στόχος είναι η παραγωγή έργου επιστημονικής και κοινωνικής φύσεως με άξονα την ανιδιοτελή προσφορά των φοιτητών και με έμφαση στην ανάπτυξη του εθελοντισμού, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης.

Στην πολυετή πορεία της έχει αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με πληθώρα επιστημονικών σωματείων, ακαδημαϊκών και μη φορέων και ομίλων και με τη στήριξη των χορηγών, συνεργατών και υποστηρικτών της έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το ΕΣΦΙΕ (Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος) , η Ιατρική Απόβαση (Ενίσχυση Μονάδων Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε περισσότερους από 60 προορισμούς ανά την Ελλάδα), το ΕΚΥΒΕ (Ενίσχυση ΚΥ Βορείου Ελλάδος), το ABCS3 (Applied Clinical Seminar with Scenarios for Students – Θεσσαλονίκη), το Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας (CCIMS – Πάτρα), το ECS (Emergency Cases School – Αλεξανδρούπολη) και άλλα πολλά. Αυτές οι δράσεις έχουν διευρύνει το πεδίο δραστηριοποίησης της ΕΕΦΙΕ, την έχουν φέρει σε επαφή με επιστημονικές φοιτητικές ομάδες άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας και την έχουν καταξιώσει στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας,

Επιπρόσθετα, στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ανά Παράρτημα, διοργανώνονται πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια (συρραφή θλαστικού τραύματος και βασικών κλινικών δεξιοτήτων, σεμινάρια πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών κ.ά.), δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας (εθελοντικές αιμοδοσίες, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης), ημερίδες που αφορούν ιατρικά αλλά και ευαίσθητα ιατροκοινωνικά θέματα (δωρεά μυελού των οστών, σεξουαλική υγεία, ιατρικά taboo κ.ά.). Στη διάρκεια της πανδημίας, παρά την ανάγκη για πραγματοποίηση δράσεων αποκλειστικά διαδικτυακά, το περιεχόμενό τους εναρμονίστηκε, εμπλουτίστηκε και εξελίχθηκε, αποδεικνύοντας τη θέληση και τάση για συνεχή αναζήτηση νέων δρόμων και τρόπων για επικοινωνία της γνώσης, συμβάδιση με τις νέες επιστημονικές εξελίξεις και αξιοποίησης κάθε δυνατής πηγής αυτών.

Όραμα της ΕΕΦΙΕ είναι να αποτελεί μία πολυσυλλεκτική, συμμετοχική οργάνωση που έχει στο επίκεντρο τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τη δημιουργικότητα των μελών και των συνεργατών της. Κάθε δράση της εμπεριέχει την προσωπική δουλειά και το μεράκι των μελών των Οργανωτικών της Επιτροπών, ανάγοντας το αποτέλεσμα σε ομαδική δουλειά την οποία διέπουν η συνεργασία, η αλληλοεκτίμηση και ο σεβασμός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΕΦΙΕ αλλά και τις δράσεις της στα επιμέρους Παραρτήματα μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη Ιστοσελίδα μας.

Recent Posts

  Recent Comments

  Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
  Latest Events
  Ads
  Event Search

  You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

  Latest Posts